Äntligen!

by Ulrika Sandström Klinth


Åh, vilka problem jag har haft med detta hörn! Men nu tror jag att jag äntligen har fått till det. Att ställa en stol i ett hörn kan kanske uppfattas som en fantasilös och tämligen enkel lösning, men faktum är att vi verkligen behöver en extra sittplats i vardagsrummet när vi har gäster. Dessutom behöver inredning vara flyttbar, då hörnet även tjänar som julgranshörn i december.

Stol/fåtölj i nybarock inköpt på en antikmässa, kudde från Designers Guilds (Två Plan), litografier ur Fredmans Epistlar av Peter Dahl och fotokonst av Per Lidvall. Fåtöljen är klädd i ett tyg från Ellos med marockanskt mönster i marinblått.

För mer hörninspiration se senaste numret av Sköna Hem (nr 9/2016).

  Svårinrett hörn!  Foto: Palatsliv

Svårinrett hörn!
Foto: Palatsliv

  Fotokonst med motiv från Lövstabruks kyrka av Per Lidvall.  Foto: Palatsliv

Fotokonst med motiv från Lövstabruks kyrka av Per Lidvall.
Foto: Palatsliv


Våra "hoods"

by Ulrika Sandström Klinth


Under denna sommar har vi mest hängt här i stan, eftersom Ludde varit lite för liten för längre utflykter. Vi har dock varit ute och gått med vagnen i princip alla dagar sedan vi kom hem från BB och därför hunnit kolla in det mesta av Gävles utbud. På det relativt nyöppnade Gävle Kulturhus hittade vi en utställning med bl.a. denna målning av Gamla Grand (nv Elite Hotell). Vi bor ju som sagt i detta kvarter och kände därför att vi ville köpa målningen, som idag levererades av konstnären själv. Nu återstår att hitta en bra plats för den.

  Målning av Hans Årlin förställande Gamla Grand från den södra sidan av Gävle  Foto: Palatsliv

Målning av Hans Årlin förställande Gamla Grand från den södra sidan av Gävle
Foto: Palatsliv


Gloria från Klong

by Ulrika Sandström Klinth


Jag har varit ett fan av Klong sedan jag för första gången såg deras ljusstake Gloria på Formexmässan för något år sedan. Nu har den äntligen fått flytta in hos oss. I Gävle där vi bor finns den hos Carina på 2Plan men du kan även beställa den  här.

  I ett av vardagsrummets hörn står denna 1800-talsbyrå där ljusstaken har fått sin plats.  Foto: Palatsliv

I ett av vardagsrummets hörn står denna 1800-talsbyrå där ljusstaken har fått sin plats.
Foto: Palatsliv