Att göra egen granolamysli

by Ulrika Sandström Klinth


Jag är fortfarande riktigt förkyld men orkade iaf göra en omgång müsli i morse. Det här är ju inte tänkt att vara en blogg om mat men jag lägger ändå ut receptet om det är någon som blir sugen på att skapa lite med händerna.

   Foto:  Palatsliv


Foto: Palatsliv

Så här gör du nyttig Granola:

6 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1/2 msk krossade linfrön
max 1/2 dl rårörsocker (jag brukar ta 1/4 dl och det räcker bra)
1/2 msk mald kryddnejlika
1 msk kanel
1 msk malen ingefära
saften av en apelsin
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda gryn, frön, socker och kryddor i en skål.

Dela apelsinen och pressa ur saften i en skål. Häll i vatten och olja och rör om. Häll ner vätskan bland grynen och rör om ordentligt.

Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 25 minuter. Rör om flera gången så att den inte blir bränd.

Blanda ner russin ner müslin svalnat och förvara i en burk med lock.

Jag äter müslin med naturell yoghurt och frysta bär.