Tips: Ett fint påskris

by Ulrika Sandström Klinth


Jag har under flera år medvetet struntat i att köpa påskris eftersom jag tycker att de "vanliga" risen, ni vet de kvistar man bl.a. kan köpa färdigpyntade med fjädrar på torget, är för "taniga" och opersonliga. När jag vid förra påsken fick syn på underbara kvistar från körbärsträd och kvistar med vide i blomsterhandeln insåg jag att jag kunde blanda dessa med det vanliga riset och få ett mycket fylligare ris som också håller för mina porslinsägg från Royal Copenhagen. Förra årets ris blev perfekt! Jag kommer därför att köra samma variant i år. Riset är köpt men ännu inte pytat så bilder på detta kommer senare. Men här kommer iaf en lista på vad man behöver för att få till det perfekta riset (enligt mig då):

  • Vanligt ris (helst utan fjädrar)
  • Några kvistar från körsbärsträd (finns att köpa i blomsterhandeln)
  • Några videkvistar (finns att köpa i blomsterhandeln)
  • En stabil vas/urna (använder man en vas med smalare hals behöver man inte lika mycket ris vilket kan vara bra om man inte vill lägga flera hundra vid inköpet)
  • Valfritt pynt