Havrekakor

by Ulrika Sandström Klinth


Kakorna fick inte riktigt plats i den burk jag tänkt frysa in dem i men så här blev det iaf. Receptet hittar du nedan. Det hittade jag på www.recept.nu för ganska länge sedan.

 

HAVREKAKOR

225-250 g margarin/smör
5 dl havregryn
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

 

 1.Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker.

2. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till endeg.

3. Rulla ut degen och dela den i ca 20 bitar.

4. Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper påen plåt.

5. Tryck till kakorna med en gaffel eller med fingret.

6. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10 minuter (tiden beror på ugnen).

   Foto:  Palatsliv


Foto: Palatsliv