Inred med konst

by Ulrika Sandström Klinth


Eftersom jag prioriterat att köpa möbler och diverse andra inredningsdetaljer till hemmet har mina konstinköp hittills varit ganska begränsade och inte så väl planerade som de kanske skulle behöva vara. Men då jag länge velat ha någonting av Gävleskulptrisen Ida Matton tvekade jag inte en sekund när denna byst såldes på auktion, trots att den visade sig vara både stor och "i fel färg", i alla fall om man ser till vilka färger jag i vanliga fall väljer. Nu pryder den i alla fall sin plats på bänken/hyllan Bestå från Ikea, bredvid TV:n. Och det är helt otroligt hur väl den faktiskt passar in.

   Byst av Ida Matton, inropad på Dyrgripen hösten 2014   Foto:  Palatsliv


Byst av Ida Matton, inropad på Dyrgripen hösten 2014
Foto: Palatsliv

   Närbild av rosetten under hakan   Foto:  Palatsliv


Närbild av rosetten under hakan
Foto: Palatsliv