Ny kategori: Inredningsguiden

by Ulrika Sandström Klinth


Efter mängder av inlägg med bilder på mitt hem så känns det helt rätt att introducera en ny, mer fakta- och kunskapsbaserad kategori här i bloggen. Jag har valt att kalla den "Inredningsguiden" och den kommer främst att handla om etablerade och vedertagna "sanningar och regler" inom inredningsarkitekturen. Tanken är att du som läsare ska få den kunskap som behövs för att ge ditt hem det där lilla extra.

Då börjar vi!

Idag tänkte jag visa hur du bör tänka när du ska välja matta till din soffgrupp och fokus kommer att ligga på val av storlek. Bilden nedan visar tydligt hur du ska tänka. Alltså, välj en matta som är så pass stor att alla sittmöbler och bord i gruppen får plats på den. Soffgruppen kommer därmed att uppfattas som sammanhållen, vilket ger balans och harmoni i rummet. En för liten matta uppfattas lätt som "lite urväxt" vilket ger ett oroligt intryck.