Den stora bröllopshelgen närmar sig.....

by Ulrika Sandstrom Klinth in


och därför kommer här några saker jag tycker att man ska tänka lite extra på när man planerar "stylingen av middagen" för att få till en trevlig atmosfär (och som gäller för alla fester). Jag vill dock börja med ett citat från Micael Bindefeld:

 " Vid en måltid stimuleras alla våra sinnen. Inte minst är den visuella presentationen av måltiden avgörande för hur man upplever den."

Foton: Pinterest


1. Platsen - välj en plats du trivs på och som ser till att festens behov uppfylls. 
2. Kuvertet - välj porslin och glas som är klassiska, enkla och som passar till flera olika teman (gärna vita). Ett annat alternativ är att välja mönstrade tallrikar,  men tänk då på att använda en vit duk och vita servetter för att dukningen inte ska bli för "rörig" .
 
 
 
 
3. Servetten -  kan verkligen förhöja dukningen. Leta efter en vikning som passar just ditt tema. Vikningsbeskrivningar finns på webben.
4. Blommor  - kanske bordets viktigaste del. Placera gärna din dekoration i mitten av bordet. Tänk på att hålla dekorationen enkel och låg så att gästerna kan se varandra. Vid ett bröllop kan det vara fint att varje bord får sin egen dekoration.5. Övriga detaljer - har du tid över, försök att göra dukningen lite mer personlig genom att lägga till några överraskande detaljer som passar till temat och färgerna i övrigt. Lägg även till handskrivna placeringskort.LYCKA TILL!